Cine îţi fură istoria?

Created by Alin Brindusescu on 2011-01-19 10:17:31

Un articol (An Empirical Study of Privacy-Violating Information Flows in JavaScript Web Applications) publicat de către ACM (în CCS 2010: Proceedings of the 17th ACM conference on Computer and communications security) explică modalităţile prin care un site pe care îl vizitezi poate să acceseze istoria paginilor web vizitate.
Articolul e mult mai complex şi descrie şi alte tipuri de intruziuni în viaţa ta privată, cum monitorizarea istoriei paginilor vizitate e un lucru care mă supără mai tare am citit mai atent acestă parte. Ce pagini vizitez e o chestie care aş vrea să rămînă personală şi nu îmi surîde idea de a o împărtăşi cu orice site pe care ajung mai mult sau mai puţin din greşeală.

Într-un alt articol, ce sumarizează pentru publicul mai larg informaţiile din articolul apărut la ACM, publicat de BBC apare o legătură web spre un site care îţi arată ce informaţii pot fi obţinute despre paginile vizitate de tine. Site-ul respectiv oferă şi unele soluţii pentru a te proteja.
Dacă sînteţi curioşi ce informţii pot fi obţinute de către un site vis\'a\'vis de ce pagini web aţi vizitat în trecut atunci merită să aruncaţi o privire la What the internet Knows about you.
Pentru utilizatorii Firefox o metodă simplă de a vă proteja istoria paginilor web accesate este de a schimba setările pentru colorarea paginilor web vizitate. Acest lucru se poate face foarte simplu:
- deschideţi în Firefox about:config
- căutaţi opţiunea: layout.css.visited_links_enabled şi setaţi acestă opţiune ca şi False (Click de dreapta şi apoi Toggle)


Comments: work in progress!

Search

Ads